Direktlänk till inlägg 7 juni 2009

Att OJF:a (del 2)

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:


Onsdag: 

Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinators (koordinatorer på svenska eller?) och se hur de arbetade, massor med saker gjorde de och jag kan erkänna att jag inte fattade mycket. De höll koll på allt möjligt såsom starter, landningar, passagerare, bagage, catering, städning, osv. Såg till så att allt flöt helt enkelt. Efter att ha fått kika runt lite på bagagehanteringen, incheckningen, osv så var det dags att ge sig iväg. Det var riktigt intressant att få sitta med på den sidan av radion också, det är fan inte lätt att höra vad som sägs alla gånger. Till Umeå bar det av och på vägen upp var det riktigt fint väder, fotade dock väldigt lite vilket jag ångrar såhär i efterhand. 

På tillbakavägen vart det lite mer spännande, ett åskmoln skymtade nämligen på väderradarn. Inte så att det var någon fara vi flög lite i kanten på det så det blev lite skakigt men vi slapp göra någon större omväg. 


Efter landning vinkade jag hejdå till mina nyfunna vänner och fick löfte om att få flyga mer om jag ville det någon gång. Klart jag vill! 


Torsdag:

OJF:ens sista dag spenderades ute på Arlanda och Stockholm ATCC, dvs kontrollcentralen. Ojojoj där kan vi snacka om en häftig arbetsplats! 

Under dagen fick jag sitta med som observatör både på TMC och ACC och fick träffa massor med trevliga flygledare. Eftersom det är just detta vi sysslar med just nu i skolan så var det extra intressant att se det i verkliga vekligheten så att säga.  


När det var dags att bege sig därifrån lyckades vi smöra till oss ett snabbesök i arlandatornet också. Det var högt. 

Nämen ärlig talat så vart jag faktiskt besviken på arlandatornet, det enda som imponerade var deras elektroniska strippar, i övrigt kändes det som en rätt trist arbetsplats. Mycket löpande band-känsla liksom. 


Tur att jag fick se dessa tre olika arbetsplatser alltså, då fick jag ju en lite bättre uppfattning om vad jag kan vänta mig av framtiden och var jag helst vill arbeta.Här slutade tyvärr veckan. Planen var att fredagen skulle ha tillbringats på Flygvapnets sambandsflygenhet men det besöket vart tyvärr avbokat i sista stund. Visst hade det varit kul att kika på deras plan men jag ska inte klaga för mycket, jämfört med vissa av mina klasskompisar fick jag göra vansinnigt mycket roligt. *******************************


Imorgon är det provdag så nu lämnar jag er åt ert öde igen och dyker ner i mitt pluggande.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klutte

18 juni 2009 19:43

Det känns som jag har missat en hel del under dom 8 (?) månaderna som jag inte läst din blogg. Jag får återuppta mitt anonyma stalkande efter att ha uppdaterat mig i några timmar. Det är skönt att se att det inte blev en modeblogg iallafall! Bra där Drina!

 
Ingen bild

Anna

12 september 2009 21:14

Hoho? Jag saknar dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Av Drina - 20 maj 2009 15:51

Har flugit flightdeck ToR till Umeå! Fick inte trycka på en enda knapp dock.....

Presentation

Omröstning

Vad kan inte vara ett husdjur?
 Fågel
 Fisk
 Mittemellan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Carpe Vad Du Vill med Blogkeen
Följ Carpe Vad Du Vill med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se