Alla inlägg under maj 2009

Av Drina - 16 maj 2009 21:39

Imorgon åker jag till Stockholm för fem dagars OJF i Brommatornet.


Jag vet inte vad det är för dresscode där riktigt men jag är nästan övertygad om att "naken" inte är godkänt. Alltså måste jag hitta något lämpligt ur mina garderober som jag kan lägga ner i lämplig förvaringsanordning och ta med mig.

FAN VAD JAG HATAR ATT PACKA!

ANNONS
Av Drina - 16 maj 2009 16:30

Står i norra europas längsta kassakö, folk är skitupprörda över denna kö. Vad har de så bråttom till? Det spöregnar ju ute.. (provar härmed att mobilbloggtwittra)

ANNONS
Av Drina - 16 maj 2009 13:14

Närå, jag har inte skaffat mig twitter men jag tänkte börja bloggtwittra lite här. Dvs blanda upp mina allt-för-sällan-"riktiga"-inlägg med "status uppdateringar". För att få fart på skiten helt enkelt..

 

Det kanske blir bra. Eller skitdåligt. 

50/50 är väl ok odds?

  

Let's try it!Watch Real Life Twitter and more funny videos on CollegeHumor
Av Drina - 15 maj 2009 23:08

Jag hade lösa planer på att gå ut med Lina och resten av flickorna i kväll men en jobbig magsmärta satte stopp för de planerna.


Pratade med Kissapan tidigare och hon blev genast oerhört övertygad om att det var salmonella jag hade åkt på och hotade mig med multipla mord ifall jag skulle ha smittat henne. Hon befinner sig i Öset och jag i Malmö (drygt 115 mil bort) men i kissapevärlden så kan salmonella tydligen smitta över telefon.

  

  

  

Har nu smällt i mig en påse popcorn för att se om det skulle hjälpa. 

  

  

  

  

  

  

..det gjorde det inte..

Av Drina - 13 maj 2009 22:56

Vi har mängder av toaletter på skolan, de flesta ligger kring skåpen, utanför klassrummen, i närheten av lunchrummen osv.


Sen har vi dessa två rackare:

Avskillt läge 

Dessa toaletter ligger en bit ifrån allt annat, runt hörnet från tornsimulatorerna. Det är således inget spring utanför och läget inbjuder heller inte till spontanhäng. 


Jag antar att det är anledningen till att dessa två toaletter är de enda två på hela skolan med den här typen av väggprydnader: 

Uppmaning 

Av Drina - 9 maj 2009 12:30

    

Hittade den här hos Soran, Kissis, vidarebefodrar du den till J-L?

  

"jävligt märkligt.."

   

      

Av Drina - 6 maj 2009 22:59

I förrgår fick vi nya "instructors reports" och jag var överlag nöjd med min. En sak störde jag mig på och det var att min instruktör hade skrivit att jag behövde träna på höger och vänster vilket jag inte höll med om.


Grejen är att när vi säger åt piloterna att svänga så säger man tex "make a left turn heading two-niner-zero" (dvs sväng vänster mot 290°) och säger man fel på höger och vänster så kommer planet att göra en 360-sväng innan det hamnar på rätt kurs. Nu kan det ju låta helt banalt att detta skulle vara svårt, alla kan väl höger och vänster, men när planen kommer från alla möjliga håll och kanter måste man tänka upp och ner och bak och fram. Och snabbt ska det gå..


Hursom, jag tyckte inte att jag hade haft några problem med detta, visst har jag tabbat mig någon gång men själv ansåg jag inte att det var något problem utan snarare ett misstag.


Det fick jag äta upp idag. Jag satt som pilot och fick  order om att svänga höger mot 030 på mitt plan som kom söderifrån. Confirm RIGHT turn säger jag lite kaxigt och fick ett snabbt "affirmative" tillbaka. Först då insåg jag att det är en jävla skillnad på 030 och 300..

Surt sa Drina och bad om ursäkt efteråt.


Fast egentligen så kanske vi kan enas om att det inte är just höger och vänster som är mitt problem, det är kompassrosen som jag fortfarande inte kan. Eller det där med att lyssna kanske..

Av Drina - 4 maj 2009 20:55

Jag har blivit kär. För att ni verkligen ska tro att jag håller på att förlora förståndet kan jag lägga till att jag har blivit kär i en borste för hundar. Föremålet jag fallit för heter FURminator och hjälper Storsas underull att trilla av som genom ett trollslag. Ett väldigt hårigt trollslag men ändå..


Helt fantastisk är den och det får jag inte ens betalt för att skriva, den är verkligen det! 


Svindyr är den också, åtminstone om man köper den här i sverige. Jag var påväg att shoppa loss på den i en djuraffär härom veckan men där kostade den 695kr vilket är bra mycket mer än vad min ekonomi tillåter så istället gick jag in på ebay och fick den för 250kr inkl frakt från usa. Lätt väldigt värt det. I övrigt har det inte hänt så mycket. Min långhelg var fantastisk med underbart väder och en massa häng i gäng. Idag var det dags för skola igen och vi hade utvärderingar med våra instruktörer. Jag fick en massa bra kritik (till skillnad från förra gången) så det känndes bra. Finns såklart en massa att träna på och förbättra men det går åt rätt håll.


Nu är det bara två veckor kvar på  den här fasen, sen bär det av till sthlm för en veckas OJF (On the Job Familiarization) på bromma flygplats.

Presentation

Omröstning

Vad kan inte vara ett husdjur?
 Fågel
 Fisk
 Mittemellan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Carpe Vad Du Vill med Blogkeen
Följ Carpe Vad Du Vill med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se