Direktlänk till inlägg 6 maj 2009

Att få äta upp sina ord

Av Drina - 6 maj 2009 22:59

I förrgår fick vi nya "instructors reports" och jag var överlag nöjd med min. En sak störde jag mig på och det var att min instruktör hade skrivit att jag behövde träna på höger och vänster vilket jag inte höll med om.


Grejen är att när vi säger åt piloterna att svänga så säger man tex "make a left turn heading two-niner-zero" (dvs sväng vänster mot 290°) och säger man fel på höger och vänster så kommer planet att göra en 360-sväng innan det hamnar på rätt kurs. Nu kan det ju låta helt banalt att detta skulle vara svårt, alla kan väl höger och vänster, men när planen kommer från alla möjliga håll och kanter måste man tänka upp och ner och bak och fram. Och snabbt ska det gå..


Hursom, jag tyckte inte att jag hade haft några problem med detta, visst har jag tabbat mig någon gång men själv ansåg jag inte att det var något problem utan snarare ett misstag.


Det fick jag äta upp idag. Jag satt som pilot och fick  order om att svänga höger mot 030 på mitt plan som kom söderifrån. Confirm RIGHT turn säger jag lite kaxigt och fick ett snabbt "affirmative" tillbaka. Först då insåg jag att det är en jävla skillnad på 030 och 300..

Surt sa Drina och bad om ursäkt efteråt.


Fast egentligen så kanske vi kan enas om att det inte är just höger och vänster som är mitt problem, det är kompassrosen som jag fortfarande inte kan. Eller det där med att lyssna kanske..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kalle

9 maj 2009 12:36

Öhhh är det bara jag som inte fattar någonting av detta???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se