Direktlänk till inlägg 16 mars 2009

Att inte blogga på så länge att man nästan glömmer bort vad bloggen handlar om

Av Drina - 16 mars 2009 22:18

Det är precis vad jag råkat ut för. Jag är ledsen men jag har inte haft ork, en massa saker i kombination med allt annat och lite till har fått mig att tappa lusten till att blogga. Som tur är så vet ni ju att jag kommer igen med jämna mellanrum. Eller med ganska udda mellanrum egentligen men det finns inget uttryck som heter med udda mellanrum så jämna får det bli.


Har fått en fråga om varför jag leker pilot när det är flygledare som jag ska bli. Det är för att det är nyttigt för mig att veta vad som pågår i cockpit under en flygning. Extra nyttigt är det att inse att alla instruktioner som flygledaren ger faktiskt tar lite tid för piloten att utföra och att man ibland som pilot har annat för sig än att dricka kaffe och därför kanske inte kan ta nya direktiv.


Dessutom pilotar vi ganska mycket åt varandra under simulatorövningarna, just nu sitter vi med tornövningar och då delas vi upp i mindre grupper om fem där två sitter som flygledare/flygledarassistent och tre sitter som piloter. Det är lite svårt att förklara hur träningen går till men om ni tänker er ett stort datorspel med en låtsasvärld. I låtsasvärlden finns det en låtsasflygplats och en hel massa låtsasflygplan. Låtsasflygplatsen sköts av de som sitter i flygledarposition och låtsasflygplanen styrs av oss klasskamrater.


När vi inte har regelrätta föreläsningar så sitter vi och spelar datorspel alltså. Det kommer dröja rätt länge innan vi får börja leka med riktiga flygplan så ni behöver inte vara oroliga för att flyga eller så. Inte än.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Presentation

Omröstning

Vad kan inte vara ett husdjur?
 Fågel
 Fisk
 Mittemellan

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Carpe Vad Du Vill med Blogkeen
Följ Carpe Vad Du Vill med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se