Direktlänk till inlägg 23 februari 2009

Att sikta mot stjärnorna

Av Drina - 23 februari 2009 19:11

Idag i simulatorn sa jag åt ett plan att stiga lite högre än vad som anses normalt och dessutom till en (av mig helt egenhändigt) påhittad flygnivå.


"climb to flight level three-one-ten" sa jag och väntade snällt på en read-back från piloten, "ehh say again" får jag till svar i lurarna samtidigt som min instruktör börjar tokskratta brevid mig. Ok, jag borde veta att 310 inte uttalas så och jag borde vet att det är helt omöjligt för en boeing att flyga så högt, det är nog omöjligt för alla plan, men men. Förutom detta, och förutom att mina klasskamrater skrattade åt mig hela lunchen har dagen varit bra.

 
ANNONS
 
Ingen bild

pissenisse

23 februari 2009 19:58

pissenisse satt i en JA-37 testrigg (dvs inte en riktig simulator), då en av testriggoperatörena kom ut och sa att: "Du flyger lite högt. På 10000 meter beter sig Viggen lite konstigt." Ja sa jag men jag har försökt sänka planet men det går fan inte. "Kan bero på att du flyger upp och ned" sa testriggsoperatören!

PS
Jag kommer nog att fortsätta att stalka Kissapan, även om det enbart innebär att jag åker upp och ner i backarna. Rätt som det är så sitter Kissapan i liften bredivid en och säger: "Jaha det är du som är pissenisse! Det är jag som är Kissapan. Vill du inte ha lite frukost"

 
Ingen bild

pisse

23 februari 2009 20:12

Förresten Drina, i övermorgon ska vi gå utt pga att den äldre av de små pissenissorna fyller år. Vart ska vi gå? Har du en bra rekomendation? Jag misstänker att Kissapan inte kommer att bjuda in oss, så en trevlig restaurang i övre medelklassen vore lämpligt.

 
Drina

Drina

24 februari 2009 21:30

Ska tonåringarna gilla det är det Broken som gäller, ligger ovanför torget bredvid bergbanan. Ska föräldrarna gilla det rekommenderar jag Villa Tottebo. Eller jag rekommenderar dessa två restauranger oavsett orsak till utemiddag. Broken är inte lika svindyrt som Tottebo kan vara men maten på Tottebo är klart värd priset.

På Broken ska ni äta kycklingpasta, fajita pita, hurricane, bacon cheddar burger eller typ vad som helst. Allt är vansinnigt gott! Tottebos meny kan jag inte i huvudet men Karl-Johan i köket där vet vad han sysslar med så beställ vad som helst.

Det finns ingen "övre meddelklass" i åre, vi har Max och sen dyr, dyrare, dyrast.
C'est la vie

http://drina.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

25 februari 2009 19:58

Jag tror jag såg din hund igår! Jag antar att det var du som höll i kopplet, men jag tänkte inte på att kolla efter.

http://julgrisen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

pissenisse

25 februari 2009 21:28

Nu är pissenisse, pissenissa, de små pissenissorna och pojkvännen proppmätta. Vi gick inte på några av dina rekomendationer, mest pga att du ännu inte gått på min favorit-indier på Möllevången! Vi gick på "Twins" det var bra men dyrt.

 
Ingen bild

pissenisse

25 februari 2009 21:50

Usch, nu fick pissenisse värsta ångest. Hur fan kan man gå ut och käka för 4000 spänn, när folk svälter. I morgon ska pissenisse skänka 4000 kronor till Rädda barnen som kompensation. Vet hut på sig pissenisse att frossa så. Rent obehagligt faktiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se