Direktlänk till inlägg 26 januari 2009

Att vara geografiskt förvirrad

Av Drina - 26 januari 2009 08:15

Jupp och Sverige är världens medelpunkt.

En stad med mindre än 1 miljon invånare skulle knappast räknas som en storstad förutom just i Norden.

av pissenisse den 24 januari 2009 kl 20:19     

    

    

   

Skärpning pissenisse! Jag har aldrig påstått att Sverige är världens medelpunkt (däremot så hävdar jag bestämt att jag är universums medelpunkt men det är en helt annan historia) men just jag, Drina, bor i Sverige. I Sverige som ligger i Norden ja. Här räknas en stad med flera hundratusen invånare som en storstad eftersom det är en stor procent av landets totala befolkning. Jag har bott i Åre, där bor det ca 1000 personer, det är litet. Jag har även bott i Östersund (som åtminstone räknas som en stad) där bor det drygt 40 000, fortfarande litet. I Malmö bor det drygt 300 000, det är stort.  

   

Varför ska jag jämföra med tex London eller NewYork?  Jag bor varken i England eller USA. Börjar man tänka så är det väl ingen mening att räkna med någonting i Sverige över huvud taget. Sverige är ju ett sånt litet skitland i jämförelse med övriga länder i världen att vi i princip inte finns. Varför ska jag jämföra storleken på en svensk storstad med storstäder som ligger i länder med nästan 40 gånger så många invånare?  

   

   

Eftersom jag bor i Sverige (jo jag har kollat upp det och Skåne tillhör tydligen Sverige) tänker jag använda mig av svenska mått på städers storlek, i Sverige räknas en tätort med fler än 200 000 invånare som en storstad (enligt SCB). Där med bastu!

 
ANNONS
 
Ingen bild

pissenisse

29 januari 2009 12:22

Ouch!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se