Direktlänk till inlägg 21 januari 2009

Att bli dissad av en buss

Av Drina - 21 januari 2009 20:27

Jag är inte van vid kollektivtrafik, vi har inte direkt sånt i Åre. Här i Malmö däremot så kryllar det av gröna bussar som går kors och tvärs. Skitbra tänkte jag tills jag insåg att bussarna verkar ogilla mig starkt.

  


För det första så pratar bussarna skånska, inte bara chaufförerna utan även högtalarrösten som ropar ut hållplatserna. Hon (högtalarrösten alltså) ropar ut hållplats efter hållplats med sitt grötiga uttal och jag hör på hennes röst att hon föraktar mig. Det gör jag inte, jag lovar att jag aldrig skulle förakta någon som pratar sin egen dialekt i sin egen stad, det är bara det att jag har svårt att fatta vart jag är.


För det andra så funkar aldrig "plingknapparna" när jag åker. Eller så är det skylten som visar att det är plingat som inte funkar, inte vet jag men när jag trycker så händer det inget. Det låter inte och det lyser inte. Jag börjar såklart kallsvettas och funderar febrilt över hur jag ska säga "stanna, jag vill kliva av här" på skånska ifall bussen inte kommer att sakta in vid min hållplats. Hittills har jag aldrig behövt säga till, bussarna har stannat trots att skylten inte lyst (det är detta som får mig att tro att det är skyltarna det är fel på och inte knappen) men varje gång bygger jag upp denna oro över att inte få gå av där jag vill.Detta får mig helt enkelt att dra slutsatsen att bussarna ogillar mig. Synd, för jag gillar att åka buss. Hur ska jag göra för att blidka dessa stora gröna farkoster?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Veronica

22 januari 2009 07:05

Haha! Många som klagar om just det på bussarna tror jag :) Det blir ingen stoppskylt som lyser då man trycker på "stopp" utan där det står nästa hållplats så brukar ett litet pytte "stannar" dyka upp framför hållplatsnamnet. På de bussar där det är helt svart och inget låter så brukar det ändå fungera, ge det några chanser och passa på att skratta åt hon i högtalaren- det gjorde jag tills en dag då jag insåg att jag inte längre tänkte på att dom talar skånska här nere. Skrämmande ;)

 
Drina

Drina

23 januari 2009 11:05

Fast det finns ju en stoppskylt (som bara lyser när andra än jag plingar) och sen står det ju som du skriver i den andra displayen också. Men inte när jag vill kliva av inte. Jag har börjat sätta mig så att jag kan nå nån av de blåa barnvagnsknapparna, dessa funkar alltid..

http://drina.bloggagratis.se

 
jonas

jonas

19 mars 2009 10:30

ooooh när jag flyttade till malmö var det här verkligen en stressgrej :O

http://www.pandaland.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se