Alla inlägg under september 2008

Av Drina - 8 september 2008 14:42

I butiken där jag brukade jobba hängde det förr i tiden ett gökur. Sen trillade det ner från sin plats och gick i (minst) tusen bitar. Efter denna tragedi förpassades gökuret till en mörk vrå nere på lagret och där fick det ligga i en låda, helt huller om buller med en gök här och ett kugghjul där. Tillslut glömdes det bort.


I somras hjälpte jag till med att röja på lagret och då hittade vi gökurselendet och i ett svagt ögonblick så lovade jag min före detta chef att jag skulle försöka laga det. Sen dess har det legat i en mörk vrå bakom min soffa.


Nu när jag påbörjade operation röjning så hittade jag det och bestämde mig för att göra ett försök. Det var ju redan trasigt så jag hade inget att förlora. Dessutom så blir jag glad som ett litet barn när jag får plocka isär saker och se hur de ser ut på insidan.


Så jag plockade isär det och började försöka pilla ihop urverket, det var faktiskt inte så svårt som jag hade trott. Ett kugghjul hade lossnat och kedjorna hade hoppat ur, lite pilligt men det gick till slut. Det svåraste var nog att få loss själva urverket från trälådan, satan i gatan vilka små skruvar som satt på helt omöjliga ställen.


Här har jag precis satt tillbaks urverket:

Steg 1 avklarat 


Nästa steg var själva gök-biten av gökuret. Göken satt inte fast och kocko:et  funkade inte. Eller "ko" funkade inte rättare sagt, cko:et var det inget fel på.


Göken:

Gök

Trasigt ko:

Kooo


Jag fick fast göken efter oändligt mycket om och men, jag har tjocka korta fingrar och det är trångt innuti ett gökur. Sen bände jag loss den trasiga ko-blåsbälg-grejen och tejpade ihop dem efter bästa förmåga.


Lagad ko:

Allt blir bra igen med lite tejp!


Nu borde det funka men det gör det inte. Urverket går, nästan i tid till och med men gökhelvetet vägrar hoppa ut. Jag lär ju ha satt fast nånting på fel ställe eller missat att sätta fast nåt viktigt men jag har ingen aning om vad eller vart. Surt är det. Just nu har jag inte riktigt tid och ork att luska ut det heller.


Har jag någon läsare som kan jättemycket om gökur och som har nåt tips på vad felet är? 

ANNONS
Av Drina - 7 september 2008 16:34

Fan fatta vad jobbigt det här är. Nån har lagt ut både mina och flera andras koder på nätet. Pin-koder till både mastercard och mobilens simkort. Jag har fått byta allt!


Skitstörigt helt enkelt. 


Länk till helvetessidan kolla så att inte du också har blivit drabbad.

ANNONS
Av Drina - 7 september 2008 16:06

Det här är ju helt fantastiskt! Den stackars bonden, eller koss-skötaren (måste uttalas på bred stockholmska) som Jonas har lärt mig att det heter, har problem med att hans tjurhage kryllar av hormonstinna småpojkar på jakt efter svamprus. Koss-skötaren är orolig att tjurarna ska skada de stackars pojkarna och dessutom störs han av deras ficklampor på nätterna (pojkarnas, inte tjurarnas).

Värst av allt är dock att de vandrar omkring i skogen nattetid utan regnkläder. Ja, ni såg rätt. UTAN REGNKLÄDER! Snacka om vansinne!


Som tur är tar polisen sitt ansvar och har sagt åt koss-skötaren att ringa dem när han ser pojkar utan regnkläder smyga omkring i skogen. Skönt att vi har ett bra skyddsnät i vårt samhälle.


DN 6/9 -08 (klicka på bilden för att komma till artikeln) 

Av Drina - 7 september 2008 00:19

Jag pratade med ysterliten tidigare och försökte då åtetberätta ett telefonsvararmeddelande som jag hade hittat på det världsomspännande internettet. Det gick sådär och jag tror inte att hon fattade vilket totalt vansinnigt meddelande det var. Här är det iaf, lyssna på hela (det är totalt två meddelanden), det blir bara sjukare och sjukare.. (The back story on this is that a girl named Olga was out with her friends in the Marina district of San Francisco (known for being a popular hang out for douches), and she talked to this guy named Dmitri for all of two minutes. Then she gave him her card and said “give me a call.” The above is the messages he left.) 

Bakgrundshistorian är kopierad härifrån

   


http://view.break.com/527579 - Watch more free videos
Av Drina - 6 september 2008 23:54

Äntligen börjar jag bli bättre från förkylningen, fan vad jag inte hade tid med en veckas däckning där men vad gör man? Nu till veckan måste jag sätta fart med att fixa saker inför flytten. Det ska rensas och röjas och packas och planeras. Dessutom ska jag hitta nånstans att bo..


Jaja, nu är jag back on track iaf. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se