Direktlänk till inlägg 8 september 2008

Insidan av ett gökur

Av Drina - 8 september 2008 14:42

I butiken där jag brukade jobba hängde det förr i tiden ett gökur. Sen trillade det ner från sin plats och gick i (minst) tusen bitar. Efter denna tragedi förpassades gökuret till en mörk vrå nere på lagret och där fick det ligga i en låda, helt huller om buller med en gök här och ett kugghjul där. Tillslut glömdes det bort.


I somras hjälpte jag till med att röja på lagret och då hittade vi gökurselendet och i ett svagt ögonblick så lovade jag min före detta chef att jag skulle försöka laga det. Sen dess har det legat i en mörk vrå bakom min soffa.


Nu när jag påbörjade operation röjning så hittade jag det och bestämde mig för att göra ett försök. Det var ju redan trasigt så jag hade inget att förlora. Dessutom så blir jag glad som ett litet barn när jag får plocka isär saker och se hur de ser ut på insidan.


Så jag plockade isär det och började försöka pilla ihop urverket, det var faktiskt inte så svårt som jag hade trott. Ett kugghjul hade lossnat och kedjorna hade hoppat ur, lite pilligt men det gick till slut. Det svåraste var nog att få loss själva urverket från trälådan, satan i gatan vilka små skruvar som satt på helt omöjliga ställen.


Här har jag precis satt tillbaks urverket:

Steg 1 avklarat 


Nästa steg var själva gök-biten av gökuret. Göken satt inte fast och kocko:et  funkade inte. Eller "ko" funkade inte rättare sagt, cko:et var det inget fel på.


Göken:

Gök

Trasigt ko:

Kooo


Jag fick fast göken efter oändligt mycket om och men, jag har tjocka korta fingrar och det är trångt innuti ett gökur. Sen bände jag loss den trasiga ko-blåsbälg-grejen och tejpade ihop dem efter bästa förmåga.


Lagad ko:

Allt blir bra igen med lite tejp!


Nu borde det funka men det gör det inte. Urverket går, nästan i tid till och med men gökhelvetet vägrar hoppa ut. Jag lär ju ha satt fast nånting på fel ställe eller missat att sätta fast nåt viktigt men jag har ingen aning om vad eller vart. Surt är det. Just nu har jag inte riktigt tid och ork att luska ut det heller.


Har jag någon läsare som kan jättemycket om gökur och som har nåt tips på vad felet är? 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se