Direktlänk till inlägg 1 juli 2008

Låttexter

Av Drina - 1 juli 2008 22:13

Jag har märkt att det är väldigt populärt att publicera låttexter i bloggar. Du hör en bra låt och känner att åh, den här måste jag dela med mig av! Och sen gör du det, du googlar fram texten och kopierar sen in den i bloggen, längst ner skriver du vad artisten heter och vilken låt det är.

Oftast blir det inget mer, ett helt inlägg på din blogg som någon annan har skrivit. Dina läsare fattar ingenting, "jaha fin visa" tänker de och klickar snabbt vidare till nästa blogg på listan.


Men du fattar inte, istället upprepar du detta gång på gång. Låttext efter låttext. Tillslut har du publicerat texten till varenda ljudspår du har i itunes och plötsligt en dag får du ett mail från lyrics.com som undrar om du vill ta över verksamheten? De ger dig en kappsäck med pengar, du flyttar till ett varmare land, du skaffar dig ett coolt kontor med en lyxig snurrstol bakom ett skrivbord av frostat glas.


Du bygger dig ett helt nytt liv, ett bättre liv, och hade folk bara orkat fortsätta följa din blogg hade de vetat om det.

Självklart blir du lite ledsen av att dessa föredetta läsare inte är medvetna om hur bra det går för dig nu. För att hantera detta letar du rätt på en låttext som beskriver dina känslor och publicerar den på din blogg. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se