Direktlänk till inlägg 15 juni 2008

Torpet - Åres ghetto

Av Drina - 15 juni 2008 11:35

Igår när jag skulle hem till Ylvan och Criget för att kolla på fotboll tog jag vägen över det beryktade Torpet. För er som inte känner till Åre kan jag berätta att Torpet är Åres ghetto. Fast istället för gangsters som hänger i gäng finns där barn. Barn som hänger i gäng. Istället för knarklangare som kokar meth finns där föräldrar. Föräldrar som steker falukorv.

   

Här snackar vi två saker som skrämmer mig!

    

Barn är elaka, det vet alla. De mobbas, de har ljusa elaka röster, de gnäller, de läcker, de bär kniv, de stirrar och de ifrågasätter.

Föräldrarna som steker falukorv skrämmer mig eftersom de inte själva verkar vara rädda för alla dessa barn. De är som knarkare och barnen är deras fix. 

   

Den säkraste tiden att passera detta område är den såkallade bolibompatiden. Då är barnen inomhus och dreglar framför tvn medan föräldrarna lägger ner stekspaden för att ha något som kallas för egentid. Då är det fritt fram att passera, hela gården ligger öde och det är nästan kusligt tyst. Befriande tyst.

    

Igår var jag tvungen att passera strax före bolibompatiden. Det var alldeles vansinnigt läskigt. Barnen var helt uppe i varv, deras ondsinta ögon stirrade mordiskt på allt som rörde sig.

En pojke, ca 110 cm hög, ställde sig intill gångvägen, spände blicken i mig och pekade på mig med en pinne. Inte någon liten kvist utan snarare en gren faktiskt. Jag var i det ögonblicket övertygad om att han skulle banka skiten ur mig med detta dödsvapen. Hur matchen skulle börja utan att jag hade dykt upp. Att de skulle undra varför men ingen skulle vilja ringa före halvlek och då skulle det redan vara för sent. Då skulle jag ligga där, ihjälslagen av ett barn med pinne. Barnet skulle sen länge sitta hemma i IKEA-soffan och titta på tecknat och gnaga på en falukorv.

Nu gick det som tur var bra. Barnet nöjde sig med att hota, att markera. Jag undvek ögonkontakt och klarade mig med livhanken i behåll. När jag passerade portalen ut mot parkeringen, ut från området, så kändes det som om hans blick hade bränt hål i min regnjacka men jag levde. Jag kände mig helt febrig när jag kom fram till Ylvan och Criget. Men jag levde!

    

    
 

Senare på kvällen, när det var dags för hemfärd, skjutsade Ylvan hem mig. Det kändes tryggast så.

 
 
jula

jula

15 juni 2008 22:51

haha. ja det där med barn e läskiga saker. men själv e jag inte så känslig.

http://jula.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kissapan

18 juni 2008 17:28

Om inte barnen skrämmer dej så kanske det här gör det:
http://www.alltombarn.se/du_och_barnet/amma-lange-1.12470

 
Ingen bild

ond_hest

18 juni 2008 22:24

Jag älskar dig. Jag älskar dig. Åh. Jag blir helt lyrisk. Är du upptagen? Om nej; Vill du bli? Om ja: Får man dela?

 
Drina

Drina

18 juni 2008 23:26

Kissapan: Tack. Nu är jag blind!

ond_hest: Du skrämmer mig lite, jag tycker bäst om snela hestar. Men få höra, vad har du att erbjuda?

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tant Eva

4 juli 2008 15:50

Tokfia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skapa flashcards