Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Wow! Dörrknackning i bloggen.

Av Drina - 12 juni 2008 12:21

Har fått en kommentar till det här inlägget. Jag antar att kommentatorn är jehovas vittne själv, jag får den känslan i alla fall.


Snälla läs vad som står i traktaten. 144000 som kommer att regera med Jehova Gud ja, men resten av oss kommer att få leva i evighet i paradiset på jorden! Du kan lita på vad som står i bibeln och du kan lita på att satan styr världen (det räcker du läser dagens tidning) och att han försöker få alla att vända sig bort från den enda utgången

av David den 12 juni 2008 kl 10:24



Jodå David, jag är medveten om er tro på att övriga vittnen kommer att få leva vidare på jorden efter harmagedon. Detta för att kunna föröka sig och avla fram nya vittnen. Det är inget som lockar mig. Jag vill inte vara någon slags andra klassens utvald. Jag vill sitta i himlen och bestämma, annars får det vara.


Jag förstår inte hur ni kan tro att tro att detta "paradis" kommer att bli så fantastiskt. Om all ondska förintas vid harmagedon så försvinner ju per automatik även allt det goda. Dessa två kan inte existera utan varandras motvikt. Vill du verkligen leva i evighet i en värld utan dessa begrepp? Om varken gott eller ont finns, hur vet man då när man mår bra? Vill du leva hela ditt eviga liv och känna dig som, ja jag vet inte mellanmjölk?


Och när ska harmagedon inträffa egentligen? 1914 var ganska länge sen ju. Har du inte någon gång känt dig lite lurad? Alla dessa årtal då harmagedon ska ske, det lovas av de vittnen "som vet" och det räknas ner inför denna dag då ert eviga liv äntligen ska börja.


Och sen händer ingenting.


Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

Har du hört talas om det uttrycket?

Hur många gånger har harmagedon inte inträffat?

Då ska vi se: 1914, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975. Det är 6 gånger! Sen har vi ju även årtalen 1985 och 1995 som presenterades i början på 80-talet som en förklaring på varför inget hände -75.

Är det inte så att tusenårsriket nästan helt säkert skulle infalla före år 2000?


Vad är det för år nu? Ja just det 2008. Oj då.


Så harmagedon har alltså inte inträffat 8 gånger. Hur många gånger har harmagedon inträffat? Jag räknar och får det till 0.

Är det du eller jag som har blivit lurad?




Det här blev långt, längre an vad jag tänkt mig så jag ska inte gå in närmre på mina tankar om bibeln. Men du skriver i din kommentar att jag kan lita på vad som står i bibeln. Gör du det David? Litar du på vad som står i bibeln? Jag trodde att ni vittnen till största del lutade er mot Russels tolkningar av bibeln. Det är inte samma sak.

 
 
David

David

12 juni 2008 14:19

Först vill jag passa på att säga: tack vare dig så fick jag iden att själv börja blogga idag, så tack =)

Jag är inget Jehovas vittne..ännu iallafall. Jag håller på o studerar bibeln med dom och kan inte svara på allt ännu. Men jag kan säga att jag tror på det Russel sa, nämligen att vi kommer gå vilse o behöver hjälp med att tolka biblen rätt. Se bara på kyrkorna som är helt urvattnade, eller folk som säger: "bara jag tror på Jesus, så är allt bra". Det är så fel, för bibeln uppmanar faktiskt till handling. "Tro utan handling är död" står det. Hur går det ihop med att inte göra nånting? Jag tror paradiset kommer bli bättre än det vi har nu faktiskt. Se bara på allt som händer i världen. Folk säger att dom bryr sig och vill ge kärlek, men istället så dödar vi varandra osv. Paradiset lovar att vi ska slippa allt mörkt och korrupt och istället leva som det var tänk att vi skulle göra. Verkar inte det lockande? Hur det egentligen förhåller sig med årtalen vet jag faktiskt inte. Jag ska inte sitta o låtsas som jag vet en massa genom att slå i böcker osv. Jag har inte kommit så¨långt än, men jag är säker på att det finns en förklaring. Snälla, ge inte upp för vad massmedia och folk i allmänhet säger om JV utan bilda dig en egen uppfattning genom att studera bibeln om du har tid o lust? Jag försöker ha ett öppet sinne och jag var inte rädd för att bjuda in dom till mig. Skulle det kännas helt fel, så är det bara att säga tack o hej och kom inte tillbaka är ni snälla. Ha en superbra dag !!

http://blogg.aftonbladet.se/24289

 
Drina

Drina

12 juni 2008 15:03

David: Jag böjer mig varken för massmedia eller folk i allmänhet men jag vet hur man söker, definierar och hanterar fakta. Så tro mig, jag har bildat min egen uppfattning.

Jag tänker inte på något sätt försöka debattera med dig om din tro. Alla gör vi våra val här i livet, du är en vuxen människa och har all rätt att välja vilken sanning du vill.

Doris Lessing har en gång sagt "Tänk fel om du vill, men tänk själv" och det tycker jag summerar det hela rätt bra.
Så länge du kan skilja på vad som är dina tankar och vad som är omgivningens åsikter så kommer det att gå bra.

Lycka till med nya bloggen!

http://drina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skapa flashcards