Direktlänk till inlägg 3 juni 2008

Arbetsförnedringen tar sina uppgifter på stort allvar.

Av Drina - 3 juni 2008 12:59

Jag har just haft ett långt och för båda parter tillfredsställande samtal med arbetsförnedringens kundtjänst.

Det var verkligen en härlig dam jag fick på tråden, jag tror att hon gillade mig också:


Jag: Hej hej, det står på min handlingsplan att jag ska kontakta er den här veckan så kontakt kontakt.

Arbetsförmedlingstant: Jaha, hur många arbeten har du sökt?

J: Ja, jag har ju pratat med alla jag känner här i byn och berättat att jag söker jobb men Åre är ju som det är så det ser helt dött ut fram till juli iaf. Sen kommer ju cyklisterna och då kan det tänkas hända nåt..

AFT: Jasså? Men hur många arbeten har du sökt då?

J: Alltså, det är början på juni byn är näst intill kliniskt död. Det finns inga arbeten just nu. Sommarsäsongen drar igång efter midsommar, alla säger åt mig att återkomma då.

AFT: Jo men du måste ju söka i hela landet. Se här, McDonalds i Göteborg söker extrapersonal. Sök det jobbet.

J: Jaha, men jag vill inte flytta till Göteborg för att jobba extra på McDonalds. Det låter ju helt vansinnigt. Hur ska jag ens ha råd med en sån flytt? En McDonaldslön räcker ju inte ens till ett busskort!

AFT: Ja det skadar aldrig att söka, ibland kan arbetsgivaren betala flytten till exempel. Du måste ju förstå att din arbetssituation gör att du inte kan bo kvar i Åre.

J: Nä jag är medveten om att jag inte kan bo kvar i Åre. Om du provar att läsa lite så ser du ju att jag har kommit in på flygledarutbildningen. Jag ska alltså flytta till Malmö så snart jag får en plats på skolan.

AFT: Flygledarutbildningen? Vad blir man då?

J: Vad menar du?

AFT: Ja vad blir du om du går den?

J: Flygledare kanske?

AFT: Och det ser du en framtid inom?

J: Ja, jag är ju garanterad jobb resten av livet och det räknar jag som framtid. Vissa räknar tydligen extrajobb på donken som framtid men alla är vi olika.

AFT: Fram tills dess att du startat din utbildning måste du jobba.

J: Ja jag vet. Ge mig ett jobb.

AFT: Jamen jag har ju redan gett dig ett exempel här..

J: Jaja, jag ska maila till donken i Göteborg och be dem att sponsra min flytt.

AFT: Ja så bra! Det skadar aldrig att försöka vet du.

J: Nä, verkligen inte. De kommer säkert att bli överlyckliga över min ansökan..

AFT: (totalt okapabel till att uppfatta ironi) Jajamensan! Det är rätt inställning!

J: Mmm vi hörs om en månad..


 
ANNONS
 
Ingen bild

malin

3 juni 2008 18:15

jag älskar arbetsförmedligen.

 
Drina

Drina

3 juni 2008 19:27

Det är rätt inställning Malin!

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Patrik

4 juni 2008 01:21

Jag hatar arbetsförmedlingen. Jag har aldrig varit där, och jag kommer heller aldrig sätta min fot där. Förresten så har jag också (väldigt vaga men dock) planer på att bli flygledare. Vi ses på jobbet! och en till förresten; anti-spam koden jag ska skriva in är ncum. Äckligt!

 
Drina

Drina

4 juni 2008 01:51

Patrik: Kul med flygledarplaner, vi kanske ses på skolan tom? Det finns ju inte så många att välja på..

http://drina.bloggagratis.se

 
Ragnar Rödskägg

Ragnar Rödskägg

4 juni 2008 16:13

Nej, skaffa dig inte ett jobb för allt i världen! Om det skulle betyda att du inte hinner uppdatera din blogg lika ofta, skulle det beröva världen en massa glada leenden. I förlängningen skulle vi få mindre kärlek och fler massmördare och psykopater i samhället, och det vill vi väl inte? Hälsa AFT det!

http://maratonmatematikern.blogspot.com

 
Drina

Drina

4 juni 2008 18:45

Ragnar: Tyvärr är det ju så illa att det inte går att försörja sig på att blogga (om man inte har blondinbellas pappa då) så jag måste skaffa mig ett jobb förr eller senare..

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ragnar Rödskägg

4 juni 2008 21:11

Jo... du har ju en poäng där, är jag rädd. Du tror inte du kan få blondinbellas pappa att sponsra dig då, så får bb jobba på donkan i gbg istället? ;) Nå, annars får du lycka till med jobbsökndet.

 
Drina

Drina

4 juni 2008 22:00

Ragnar: Blondinbellas pappa skrämmer mig lite så jag betalar gärna honom bara han håller sig borta.. Jag ska nog lyckas komma på något annat sätt att överleva. Kanske.

http://drina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se