Direktlänk till inlägg 24 april 2008

Men lugn nu

Av Drina - 24 april 2008 19:15

Jag skrev om man tänker på saken ur hundavelsperspektiv.

Inte att jag går omkring och gör det. Självklart vill folk skaffa barn och då får de väl göra det.


Jag jämnställer inte människor och hundar så då borde inte ni läsare göra det heller. Det är faktiskt två helt olika saker att vara hund och att vara människa, det har jag läst i en bok.

  


Ja, jag har ju då fått en del bitska kommentarer på mitt förra inlägg. Vet inte om jag vill publicera dem eftersom jag starkt ogillar kritik från anonyma. Vågar man inte stå för sina åsikter borde man kanske inte skriva kommentarer i folks bloggar..?

Jag har iaf bland annat fått en omtänksam fråga om jag "var riktigt frisk" och det kan jag svara att jag är.Var ju på värsting-super-duper-läkarundersökningen härom veckan och fick intyg på att jag var just riktigt frisk.

 

Jag känner mig förvisso lite snuvig just nu men det är nog bara pollen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Klutte

24 april 2008 23:42

Men alla missbrukare, alkoholister och psykiskt störda får "avla" hur mycket som helst, bara de inte har några allergier? Eller ska alla som skaffar barn genomgå en läkarundersökning och sedan ett psyktest för att få en bedömning om de är friska^2 nog för att skaffa barn? I sådana fall så bör alla genomgå ett EQ- och IQ-test också, om det är elitistiskt vi tänker?

 
Drina

Drina

25 april 2008 00:03

Klutte:
Alla missbrukare, alkoholister, psykiskt störda och allergiker FÅR ju avla hur mycket som helst. Det är ju det som är grejen, till vilken gräns är det ok? Ska en person få "välja själv" på bekostnad av en annan (barnet)? Det är ju skitsvårt det där och jag tänker definitivt inte vara någon "storebror" och stå för besluten.

Men, inom hundaveln så är man extremt noga med att inte avla på dåliga gener. Endast det bästa ska spridas vidare liksom. Det anses som otroligt oseriöst om man avlar på sjuka föräldradjur så att avkomman riskerar att bli sjuk i framtiden. Det är ju djurplågeri att sätta valpar som man vet kommer att lida i framtiden till världen. När det kommer till "människoavel" så är det ingen som bryr sig. Detta trots att de flesta jag känner värderar människor högre än hundar.

Långt och invecklat blev det nu iaf. Det jag ville komma fram till var att jag kom och tänka på hundavelns strikta regler när jag läste artikeln i ab om familjen med alla allergierna.

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Daniel

25 april 2008 07:35

Jag klickade mig vidare från aftonbladet och råkade kommentera på förra inlägget innan jag såg att det kommit ett nytt.
Ber om ursäkt för det.
Men jag kan inte ta bort det och flytta det till det här inlägget.
Och jag hoppas att du inte tar bort min kommentar till förra inlägget på grund av min anonymitet, för jag har varken blogg eller hemsida, och var heller inte arg eller påhoppande.
Blückert heter jag i efternamn föresten.

Ha en bra dag.

/Daniel.

 
Ingen bild

Gösta

25 april 2008 12:32

Ja! är det någon man korka igen fittan på så är det galna rasbiologer som du. Hur fan kan man yttra sig så korkat.

 
Drina

Drina

25 april 2008 22:41

Gösta:
Väl rutet!

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Aoree

25 april 2008 22:43

hahaha. fitta. hahaha

 
Ingen bild

pissenisse

8 februari 2009 17:37

Njaa, när det gäller hundavel så är det ju knappast det första de tänker på att undvika sjukdomar, utan att få en så rasren hund som möjligt vilket snarare ökar chansen för ärftliga fel ss höftproblem mm.

De friskaste hundarna (både fysiskt och psykiskt) är normalt sett det vi kallar för "gatukorsningar" dvs blandraser.

Dock har hundavelseliten på senare tid börjat fundera på sådana saker som inavelsgrad och ärftliga sjukdomar. Däremot är det ännu helt normalt att man avlivar valpar (samt håller djävligt tyst om det) om valpen har någon defekt eller ur avels-idealen en avvikelse. Tex om en flatcoat (retriever) föder en gul valp så avlivas den direkt och man berättar inte om det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Drina - 7 juni 2009 12:34

Nu kommer äntligen den sista redovisningen av min OJF-vecka:   Onsdag:  Onsdagen var dagen jag fick flyga flightdeck! (dvs sitta på jumpseat inne i cockpit) Satan i gatan vad kul det var. Dagen började med att hänga lite Malmö Aviations coordinator...

Av Drina - 31 maj 2009 23:34

Bara för att jag ville blogga nu så går det inte att logga in på sidan. Typiskt.. Jag försöker igen nästa månad!...

Av Drina - 29 maj 2009 16:44

Närå, jag har inte glömt bort del två av OJF:andet, jag kom bara tillbaks till skolan och vid det här laget så har ni väl lärt er hur jag blir då.   Imorgon kanske det finns lite tid. Nu ska jag snart åka till Höör för att grillpartaja med klassen h...

Av Drina - 22 maj 2009 09:36

Nu är min OJF-vecka tyvärr slut men attans vad med roliga grejer jag har fått göra! OJF står för "On the Job Familiarization", studiebesök helt enkelt.   Jag drog vinstlotten och fick en av två platser på Bromma flygplats och det är jag lycklig över...

Av Drina - 20 maj 2009 21:10

    Det här har varit min utsikt idag:        Jag har verkligen inte tid att skriva nu, med tanke på när jag ska upp imorgon så borde jag ha gått och lagt mig för länge sen, men det kommer mer text om någon dag eller så.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se